Swimrun 2020 - Lauwersoog

26 september 2020 stonden vier getrainde dames uit Delden en Enschede, waarvan drie van zwemclub Twickel, voor de eerste keer aan de start van de Lauwersmeer Swimrun- afstand ruim 11 kilometer. Zij haalden een 4e, 5e en gedeelde 11e plek. En de verwachtingen die er vooraf waren, werden ruimschoots overtroffen.

Swimrunning is een duursport die overgewaaid is uit Zweden en steeds meer aan populariteit wint in de rest van Europa. Bij deze sport wordt afwisselend gezwommen en gerend en houdt de deelnemer gedurende de hele race de attributen bij zich. Dit vraagt veel van het uithoudingsvermogen, maar met een goede zwem- en looptechniek wordt het makkelijker.

Deze dames hebben zich voorbereid door de afzonderlijke onderdelen te trainen, en in wisselende samenstellingen veel te oefenen op de water-land transities. Vooral de transitie van water naar land is wat lastig, doordat de meesten toch wel wat duizelig worden.

Het was werkelijk een prachtige tocht met een verrassend mooi parcours en ondanks de corona maatregelen, hing er een leuke en gemoedelijke sfeer. Wat zijn we trots op deze kanjers. Volgend jaar staat al weer in de agenda's geboekt. 

Wil je volgend jaar ook meedoen? Of heb je andere (zwem)doelen waarbij je zwemtechniek en conditie een boost kunnen gebruiken? Neem eens een kijkje op onze site en kom een keer meetrainen. www.zwemclubtwickel.nl