Introductieduik

Op 9 februari 2019 staan 24 leden te popelen om kennis te maken met het onderwater zwemmen met duikuitrusting. Voor de meesten een geheel nieuwe ervaring. 

Na de ontvangst werden wij door duikvereniging Neptunus geïnformeerd over de belangrijkste aandachtspunten van het duiken.

Daarna werden wij in twee groepen verdeeld en werden we onder deskundige begeleiding wegwijs gemaakt in de beginselen van het duiken en snorkelen. De deelnemers van de duikgroep werden één op één begeleid met een buddy. De snorkelaars kregen allerlei nieuwe nuttige informatie dat gelijk in het water toegepast werd. En halverwege de middag ruilden de groepen om.

We hebben een leerzame en vooral leuke middag gehad. De avond werd met een heerlijk diner afgesloten.

 introductie duik 1

Bootcamplessen

Verdeeld over de maand, hebben we één keer op woensdag en op één keer op zaterdag bootcamptraining.

Tijdens deze training wordt er vooral gewerkt aan de corestability.

Het belang van je rompspieren – je core – is groot bij het zwemmen.20200131 foto bootcamp

Tijdens het zwemmen worden er namelijk krachten gegenereerd door het gebruik van je armen en benen. Je lichaam zal deze krachten moeten opvangen. Een goede corestability zorgt voor de opvang van deze krachten en maakt dat je zwemslag effectiever is en de kans op blessures kleiner.

Vrije Slag van Grolle

Een aantal clubleden reisden in juni 2109 af naar Groenlo om hier deel te nemen aan de Vrije slag van Grolle. Een leuk kleinschalig evenement, waarbij er door de gracht om de vestingstad gezwommen wordt.

Onze leden kozen voor één volledige ronde, dat is 1500 meter. De voorbereidingen waren goed, de afstand zat in de armen en benen. Het was genieten! Want zeg nou zelf, wie wil nu niet door zo'n mooie gracht zwemmen. foto gracgt Groenloo

Al met al een leuke en gezellige dag. Op naar volgend jaar!

 

 

oud papier ophalen

 

**** OP DINSDAG 14 APRIL A.S. HALEN WIJ GEEN OUD PAPIER OP ALS GEVOLG VAN DE CORONACRISIS  ****

 

Op de tweede dinsdag van de maand halen wij oud papier op in de Vogelbuurt van Delden. De oud papiercoördinator zorgt voor een schema. Per avond lopen er twee of drie personen achter de wagen.

Vertrekpunt voor de ophalers is het Chinees restaurnant "Golden City" aan de Vossenbrinkweg, starttijd 18.00u. Ieder lid komt ongeveer twee keer per jaar aan de beurt.


TReNT Glasvezel (www.trentglasvezel.nl) vindt het belangrijk maatschappelijke betrokkenheid te tonen en ondersteunt daarom Zwemclub Twickel. Wij danken TReNT Glasvezel voor de sponsorbijdrage aan onze club.