Swimrun 2020 - Lauwersoog

26 september 2020 stonden vier getrainde dames uit Delden en Enschede, waarvan drie van zwemclub Twickel, voor de eerste keer aan de start van de Lauwersmeer Swimrun- afstand ruim 11 kilometer. Zij haalden een 4e, 5e en gedeelde 11e plek. En de verwachtingen die er vooraf waren, werden ruimschoots overtroffen.

Swimrunning is een duursport die overgewaaid is uit Zweden en steeds meer aan populariteit wint in de rest van Europa. Bij deze sport wordt afwisselend gezwommen en gerend en houdt de deelnemer gedurende de hele race de attributen bij zich. Dit vraagt veel van het uithoudingsvermogen, maar met een goede zwem- en looptechniek wordt het makkelijker.

Deze dames hebben zich voorbereid door de afzonderlijke onderdelen te trainen, en in wisselende samenstellingen veel te oefenen op de water-land transities. Vooral de transitie van water naar land is wat lastig, doordat de meesten toch wel wat duizelig worden.

Het was werkelijk een prachtige tocht met een verrassend mooi parcours en ondanks de corona maatregelen, hing er een leuke en gemoedelijke sfeer. Wat zijn we trots op deze kanjers. Volgend jaar staat al weer in de agenda's geboekt. 

Wil je volgend jaar ook meedoen? Of heb je andere (zwem)doelen waarbij je zwemtechniek en conditie een boost kunnen gebruiken? Neem eens een kijkje op onze site en kom een keer meetrainen. www.zwemclubtwickel.nl

Swimrun wint aan populariteitswimrun fotos

Swimrunning wint terrein in Europa. Deze relatief nieuwe sport komt overwaaien vanuit Zweden, waar Ötillö de kampioen onder de swimruns is. En ook in Nederland worden steeds meer swimruns georganiseerd.

Een swimrun is een combinatie van zwemmen en rennen. Dit wordt gedurende de hele race met elkaar afgewisseld. Je uithoudingsvermogen wordt zwaar op de proef gesteld, de mooiste natuur wordt ontdekt. Dit is voor een aantal leden van Zwemclub Twickel de inspiratie geweest om in september 2020 mee te gaan doen aan hun eerste swimrun in Lauwersoog.

Lijkt je dit ook wat, neem eens een kijkje bij swimrun Lauwersoog en laat je motiveren om hiervoor te trainen onder deskundige begeleiding van Zwemclub Twickel met betrekkig tot het zwemgedeelte. Onderling zullen we afspreken om in en rondom het buitenwater te trainen. Het lijkt ons namelijk toch prettiger om min of meer gezamenlijk voor gek te lopen met je badmuts/zwembril/peddles en pullbuoy, dan dat je dit alleen doet ;)

Vrije Slag Grolle

Ook in het jaar 2020 waren er weer leden van de zwemclub die naar Groenlo wilden gaan voor de Vrije Slag van Grolle. Helaas gooide het Coronavirus roet in het zwemwater. Toch leuk om even terug te blikken naar 'oud' nieuws uit 2016.  Klik op de link en we gaan 4 jaar terug. uit de oude doos - vrije slag van Grolle 2016

 

Slag van Grolle 1